Κώστας *ο Ειλικρινής*

Στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία ο πρωθυπουργός Κος Κώστας Καραμανλής θα καταγραφεί ως Κώστας ο ειλικρινής σε αντιστοιχία με τον Αριστείδη τον Δίκαιο της αρχαίας Αθήνας.

Ας θυμηθούμε εμείς οι Νεοέλληνες λίγο από την ιστορία του Δίκαιου Αριστείδη (540 – 468 π.Χ.) και ας βγάλουμε συμπεράσματα για την σκέψη του Έλληνα….

Η παράδοση μας διέδωσε το εξής περιστατικό , που δείχνει τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ : Όταν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση των Αρχόντων για να εξοριστεί ο Αριστείδης , ένας αγράμματος πολίτης , που δεν τον γνώριζε ούτε στην όψη του , συναντώντας τον Αριστείδη καθ οδόν , του ζήτησε να γράψει πάνω στο όστρακο το όνομα *Αριστείδης* . Οπότε , χωρίς καν να του φανερωθεί εκείνος , τον ρώτησε τι κακό είχε κάνει ο Αριστείδης και ζητούσε να τον εξορίσουν . Τότε ο πολίτης του απάντησε πως τίποτε μεν δεν είχε κάνει το κακό , αλλά κουράστηκε να ακούει συνέχεια να τον λένε όλοι *δίκαιο – δίκαιο* . Και ο Αριστείδης , μετά από αυτό , χωρίς καθόλου να διστάσει , έγραψε επάνω στο όστρακο το όνομά του .

Μήπως κουράστηκαν οι Έλληνες να ακούνε συνέχεια ότι λόγο της οικονομικής κρίσης πρέπει να πάμε σε περισσότερο σφίξιμο του ζωναριού;

Πυξίδα Ελλήνων *Δίκαιο ανάγκης*

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s