*Ο παπάς πρώτα βλογά τα γένια του* έτσι και με τους δικαστές

courtΥπέρογκες αυξήσεις που κυμαίνονται από 40 μέχρι 60% «επιδικάζει» το Μισθοδικείο στις αποδοχές όλων των δικαστικών λειτουργών, ενώ ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αναδρομικών σε βάθος πενταετίας, τινάζοντας στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό!

Το Μισθοδικείο, γενναιόδωρο ως προς τις οικονομικές αξιώσεις των δικαστών, αποφάσισε με ψήφους 6-3, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, τη σημαντική αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, την ίδια ώρα που η ηγεσία του Αρείου Πάγου υποδεικνύει στη δικαιοσύνη να είναι φειδωλή στην αποδοχή αιτημάτων των εργαζομένων.

Προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση η ΓΣΕΕ, που αξιώνει ίση και ίδια αντιμετώπιση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αποδοχές των δικαστών και ειδικά των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των προέδρων των άλλων ανεξάρτητων αρχών, βάσει της συνταγματικής επιταγής αλλά και της νομολογίας του Μισθοδικείου. Σήμερα ο μισθός των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων ανέρχεται στα 5.455 ευρώ, ενώ του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών στα 10.271 ευρώ.

Προηγήθηκε και άλλη απόφαση του Μισθοδικείου, με την οποία αναγνωρίζονται μεγάλες αναδρομικές αυξήσεις στους συνταξιούχους δικαστές, και μάλιστα με επιτόκιο 10%.

Η συγκεκριμένη απόφαση, που οδηγεί σε σημαντικές αυξήσεις των μισθών όλων των δικαστών (συνολικά αγγίζουν τους 4.000), αφού η αναπροσαρμογή των αποδοχών των ανώτατων δικαστών συμπαρασύρει και τις κατώτερες βαθμίδες, εκδόθηκε με αφορμή προσφυγή της εφέτη διοικητικών δικαστηρίων Γεωργίας Παυλοπούλου. Διεκδικούσε αναδρομική αύξηση των αποδοχών της κατά 250.240 ευρώ για την πενταετία 2000-2005, καθώς και αποζημίωση 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για τη βλάβη που υπέστη από την παράλειψη του Δημοσίου να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές της με βάση εκείνες που λαμβάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

(Πηγή Ελευθεροτυπία: http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49951868,33795836,280…)

Ευτυχώς που οι ανώτατοι άρχοντες του Δικαίου αντιλαμβάνονται το κρίσιμο οικονομικό κατάντημα της Χώρας…….και ενεργούν με αίσθημα ευθύνης

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s