Οι φίλοι μας οι Τούρκοι επισπεύδουν, την κατασκευή γεφυρών και πορθμείων στον Έβρο

Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα : Ο τουρκικός στρατός επισπεύδει την κατασκευή γεφυρών και πορθμείων στον Έβρο !
Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά σε βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης : ο τουρκικός στρατός για πρώτη φορά μετά το 1923 (όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριο γραμμή μεταξύ των δύο κρατών), θα έχει εντάξει στο δυναμικό του 52 πορθμεία ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά (!) στην δυτική ακτή του Έβρου. Και έτσι μέσα σε 15’ να μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες !
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του τουρκικού στρατού και της εταιρείας το σύνολο των 52 οχημάτων – πορθμείων θα παραδιδόταν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, με το πρώτο σύστημα να παραδίδεται τα τέλη του 2011. Σήμερα, όπως αποκαλύπτει το έγκυρο ειδησεογραφικό blog «DEFENCENET» το όλο σχέδιο των παραδόσεων επιταχύνεται, κατόπιν εντολής της τουρκικής πλευράς… Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσουν οι παραδόσεις το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2011 και να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του ίδιους έτους, 14 μήνες νωρίτερα (!) από ότι είχε αρχικά συμφωνηθεί.
Ερωτάσθε
Ποια θα είναι η ελληνική επίσημη αντίδραση στον, αποδεδειγμένα πλέον, επιθετικό προσανατολισμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ;
Αθήνα, 26/11/2009

Ο ερωτών Βουλευτής

Περί παρεών – φιλίας

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s