*Οι νέο Άθλιοι* του Β. Ουγκώ στην Ελλαδίτσα……

Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα : «Τα παιδιά του δρόμου»


Σε ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού blog «zougla.gr» δημοσιεύεται έρευνα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρών, σύμφωνα με την οποία – μόνο στην Πάτρα – περίπου 60 παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών στερούνται τις βασικές δομές για την σωστή ανάπτυξή τους, αφού διαμένουν σε πρόχειρες σκηνές, παραπήγματα, καταυλισμούς κλπ., δεν πηγαίνουν στο σχολείο και καθημερινότητά τους είναι ο δρόμος, όπου κάνουν διάφορες δουλειές ως και επαιτεία.
Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά υπάρχουν 5.500-6.000 παιδιά του δρόμου, των οποίων οι οικογένειες τρέφονται εξολοκλήρου και κατ΄ αποκλειστικότητα από αυτά τα παιδιά, τα οποία με την πολύχρονη ανοχή της κοινωνίας κάνουν τζίρο 1 δις ευρώ τον χρόνο.
Επειδή, παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της επαιτείας από παιδιά κυρίως τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα,

Ερωτάσθε

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ως Υπουργείο ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματική συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που τα ωθούν σε αυτήν και τα κακοποιούν ;

Αθήνα, 7/12/2009
Ο ερωτών Βουλευτής

Σχολιασμός από Αντώνιο Περιπατητή.

Είναι γνωστό τοις πάσης ότι τα παιδιά αυτά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης των γονέων τους ή των διαφόρων κυκλωμάτων. Τα διάφορα κυκλώματα αγοράζουν από τους γονείς τα παιδιά προς βάναυση κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Συνήθως αναλόγως των εισπράξεων ανεβαίνουν και στην εκτίμηση των κυκλωμάτων. Όσο αφορά τα ζητιανάκια αυτά συνήθως πάνε στο σχολείο τις πρώτες μέρες για να εισπράξουν οι γονείς από το κράτος την επιδότηση για την *μόρφωσή τους* και μετά δεν πατάνε όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Η κουτοπονηριά των μεγάλων στους αμαθείς και άμοιρους μικρούς. Δυστυχώς η όλη κατάσταση θυμίζει τους *Άθλιους* του Β. Ουγκώ σε σύγχρονη έκδοση….

Περί Γονέων από την Πυξίδα Ελλήνων

Περί Παιδικής Εγκληματικότητας από την Πυξίδα Ελλήνων

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s