Το τρελόνερο

Ένας φθονερός μάγος θέλησε να εξαφανίσει κάποιο βασίλειο και έριξε στις πηγές του νερού, απ’ όπου έπιναν όλοι οι κάτοικοι, ένα δυνατό δηλητήριο. Εάν κάποιος έπινε έστω και λίγο νερό τρελαινόταν.
Την άλλη μέρα, όλοι οι κάτοικοι της χώρας, αφού ήπιαν νερό τρελάθηκαν, εκτός του βασιλιά και της οικογένειάς του, γιατί είχαν δική τους πηγή που ο μάγος δεν μπόρεσε να φτάσει . Όταν ο βασιλιάς κατάλαβε τι έγινε , προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση και έγραψε ειδικούς νόμους , αλλά οι υπουργοί του και οι αστυνόμοι που ήπιαν το τρελόνερο θεώρησαν ότι ο βασιλιάς τους τρελάθηκε και αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές του . Σε λίγο , όλη η χώρα έμαθε για τους νόμους του βασιλιά και ο λαός θεώρησε ότι ο ηγέτης του είναι τρελός . Γύρω από το παλάτι του βασιλιά μαζεύτηκε πολύς κόσμος και με κραυγές του ζητούσαν να παραιτηθεί . Απεγνωσμένος ο βασιλιάς θέλησε να απαρνηθεί τον θρόνο του , αλλά η βασίλισσα του είπε:

*Έλα να πιούμε κι εμείς απ’ αυτό το τρελόνερο και τότε θα γίνουμε σαν το λαό μας* .
Το είπαν και το έκαναν, και αμέσως άρχισαν να λένε και να κάνουν ανοησίες . Όταν οι υπήκοοί τους είδαν πόσο σοφός είναι ο βασιλιάς τους σταμάτησαν να φωνάζουν *κάτω* και άρχισαν να φωνάζουν *ζήτω* . Έπειτα στη Χώρα των Βλάκων επικράτησε η ησυχία και ο βασιλιάς μπόρεσε να βασιλέψει μέχρι το τέλος της ζωής του . (Πάολο Κοέλιο) ……..

Και θυμήθηκα τα λόγια του Γερο Καραμανλή *Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο*….πόσα γνώριζες!

Καταναλώνω και αισθάνομαι υπέροχα…..από την Πυξίδα Ελλήνων

Δεν θέλω να είμαι ενάρετος…..από την Πυξίδα Ελλήνων

Η πόλη των *αρχοντονέων*.….από την Πυξίδα Ελλήνων

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s