Γιατί υπάρχουν περιθώρια…..

Γιατί Υπάρχουν περιθώρια, όταν το δημόσιο χρήμα πάει στον αγρότη και όχι σε λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων ημετέρων, φίλων και κουμπάρων. Λογαριασμούς που τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έφταναν τα 20 εκ. και κινητά τηλέφωνα με μηνιαίο κόστος έως και 11.874 Ευρώ!

Με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, κλήσεις προς γραμμές 090, Τηλεπαιχνίδια και Τηλε-κληρώσεις.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν οι πολιτικές ηγεσίες ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα αντί να σπαταλούν εκατομμύρια Ευρώ σε προμήθειες… Τζιπ, για φορείς που δεν λειτούργησαν ποτέ.

Τουλάχιστον αυτή την προμήθεια την πρόλαβαν οι Εθνικές Εκλογές και την μετατρέψαμε εμείς ως Κυβέρνηση σε Υποτροφίες για τα παιδιά των αγροτών.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσουν να κυκλοφορούν ανυπόγραφες Υπουργικές Αποφάσεις για εξαγωγές προϊόντων με τον κίνδυνο να τιναχθεί το εμπόριο εξαγωγών στον αέρα

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν σταματήσει η καταχρηστική πριμοδότηση αμοιβών εξωφρενικών ποσών σε Διευθυντές του ΕΛΓΑ με 9.500 € τον μήνα.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν τερματισθεί η προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων, χάρη των οποίων δρομολογήθηκαν ιδιόμορφα πλαίσια εξαίρεσης από όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις, με τη δέσμευση υπέρογκων ποσών ύψους 55 εκ. €.για μια και μόνο επένδυση από ένα συνολικούς προϋπολογισμούς 300 εκ.!

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν διεκδικούμε μια καθαρή αγορά και όχι όταν καλύπτουμε τη νοθεία εμείς, οι ίδιοι. Όταν αντιληφθούν οι παρανομούντες που διακινούν νοθευμένα προϊόντα, ότι θα δεν τους χαριστούμε, επειδή έχουν σχέση με πρώην Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν καταργούμε την ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ που συγκαλύπτει τα σκάνδαλα και γκρεμίζουμε τα καθεστώτα ατιμωρησίας, αντί να οδηγούμαστε σε εσκεμμένη ανεπάρκεια διαχείρισης σκανδάλων όπως τα νοθευμένα Ηλιέλαια στην αγορά, από συγγενικά πρόσωπα Υπουργών της πρώην Κυβέρνησης.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν η συμπεριφορά μας είναι αμείλικτη, απέναντι σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς που είχαν κάνει μόνιμη πρακτική τους τα «μιζο-διόδια». Και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θ’ ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές.

Γιατί υπάρχουν περιθώρια όταν υπάρχει η βούληση να ενισχυθεί ο ΕΦΕΤ και ολόκληρος ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Παράλληλα, να συγκρουστούμε με όλους όσοι λυμαίνονται τους κόπους και τις προοπτικές της αγροτικής οικονομίας, αντιμετωπίζοντας δυναμικά την μάστιγα των «ελληνοποιήσεων», την ασυδοσία των κερδοσκόπων και τη νοθεία στην αγορά.

Και τέλος,

Γιατί υπάρχουν περιθώρια, εμείς και το σύνολο του αγροτικού κόσμου να λειτουργήσουμε στη βάση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, για μια κοινή πορεία δίκαιας ανάταξης της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας.(πηγή απόσπασμα από την ομιλία του υφυπουργού ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ στη Συζήτηση για την κύρωση του προυπολογισμού 2010)

Τότε γιατί μετά από ένα μήνα βγήκαν οι αγρότες στους δρόμους;

Μήπως γιατί στενεύουν τα περιθώρια της περιόδου Χάριτος για την Κυβέρνηση από ομάδες που προσπαθούν να επιβιώσουν;

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s