Το μυαλό μου το κλούβιο….επίκαιρο με τα πασχαλινά αυγά

Το 2004 έρχεται η Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή και μετά την απογραφή δανείζεται η χώρα από 1.5% εως 2.5% ενώ μπαίνουμε σε επιτήρηση για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Το 2009 έρχεται το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και έπειτα από καταγραφή χρεών (δηλαδή απογραφή και διασυρμό της Πόλης – Κράτους μας) δανείζεται η χώρα από 5.5% εως 6,5% ενώ μπαίνουμε σε επιτήρηση επ΄αόριστον.

Κατά την προεκλογική περίοδο το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν λεφτά ότι υπάρχουν ενώ το απελθών ότι, λεφτά δεν υπάρχουν….Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν ότι δεν θα πειράξει μισθούς ή συντάξεις τουναντίον θα τα αυξήσει ενώ το απελθών δήλωνε το πάγωμα μισθών και συντάξεων, εντούτοις περιέκοψε κατά 30% επιδόματα και δώρα των δημοσίων υπαλλήλων ενώ εως το τέλος καλοκαιριού με αρχές νέου έτους θα περικοπούν και οι συντάξεις….

Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν ότι δεν θα πειράξει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και από τα πρώτα θέματα που ρυθμίζει μέσω των *Δομικών αλλαγών Λοβέρδου* είναι τα όρια της ηλικίας και τα όρια των συντάξεων….

Και συμπεραίνω με το μυαλό μου το κλούβιο πόσο δίκιο είχαν οι πρόγονοί μας στα: *ΤΑ ΕΝ ΟΊΚΟ ΜΗ ΕΝ ΔΉΜΟ* καθότι ενόσω όλα τα κράτη μαγειρεύουν τα ελλείμματά τους δεν τα εκθέτουν σε κοινή Θέα στις κερδοσκοπικές αγορές προκειμένου να δανείζονται φθηνότερα εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο …και *ΜΗ ΧΕΊΡΟΝ ΒΈΛΤΙΣΤΟΝ* καθότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν τηρήσαμε ως Έλληνες αυτήν την αρχαιότατη Ρήση και προτιμήσαμε τον εύκολο δρόμο των *Λόγων*.

Τουλάχιστον ας διδαχθούμε ως φυλή το *ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ* δηλαδή ότι τα λόγια φεύγουν και να μην εμπιστευόμαστε τόσο εύκολα τα παχυλά λόγια ειδικά πολιτικών φιλόδοξων ανδρών.

Βέβαια υπάρχουν τα παρηγορητικά: *ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ* (δηλαδή κάθε κακό φέρνει και καλά) και το *ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΆΡΙΖΕ* (δηλαδή μην προτρέχεις ή μην δηλώνεις επιτυχία πριν την τελείωση μιας πράξεως)

Πηγή: Αντώνιος Περιπατητής

Advertisement

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “Το μυαλό μου το κλούβιο….επίκαιρο με τα πασχαλινά αυγά

  1. iconology2009

    Παρότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου Νέα Δημοκρατία και ποτέ δεν έστρεψα το βλέμμα μου προς αυτή τη παράταξη-ούτε πρόκειται-οφείλω να ομολογήσω ότι παρακολουθώντας επισταμένως την προεκλογική εκστρατεία του Καραμανλή και αντιπαραθέτοντας την με εκείνη του σημερινού Πρωθυπουργού και τελικού νικητή εκείνων των εκλογών, βγάζω το συμπέρασμα ότι από την πλευρά του Καραμανλή ποτέ πολιτικός δεν υπήρξε τόσο ντόμπρος και τίμιος απέναντι στους ψηφοφόρους του ώστε να μην υποσχεθεί καμιά παροχή ενώ αντίθετα από την άλλη πλευρά,δηλ. του Παπανδρέου, ποτέ πολιτικός δεν συμπεριφέρθηκε τόσο συνειδητά απατεώνικα προς τους ψηφοφόρους του-ενώ έβλεπε ήδη την στάση Καραμανλή-κάτι που δείχνει έναν αρριβίστα μιάς άλλης τάξεως όμως απότι ο πατέρας του. Γιατί ο μεν πατέρας του ήταν μιά πλήρης και συγκροτημένη προσωπικότητα, με πνευματική καλλιέργεια και πραγματικό πολιτικό, μορφωτικό,διανοητικό έρμα, ενώ αυτός δεν είναι παρά ένας κούφιος, κλούβιος,ρηχός και απελπιστικά αγράμματος όχι γιά πρωθυπουργός αλλά ούτε γιά κλητήρας. Το GREEK THINKER επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου γιατί δεν έιναι κάτι άλλο παρά μιά πανάκριβη, χρυσοπληρωμένη καταχώριση(υπό μορφή άρθρου αλλά στη πραγματικότητα σκαστή περίπτωση γκρίζας διαφήμισης)που σκοπό έχει να καλύψει το γυμνό βασιλιά με μιά ακόμη ψευτοστολή γύμνιας

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s