Να που θα βρουν τα λεφτά…..το γνώριζα και τώρα επαληθεύεται

Διαβάζω στην ΑΝΑstock.gr:

*Τη δυνατότητα να διατηρήσουν για τα επόμενα 40 χρόνια δηλούμενους χώρους με αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μετά από πληρωμή του σχετικού προστίμου διατήρησης και πράσινης χρήσης, δίνει στους πολίτες – χωρίς να νομιμοποιείται το «παράνομο κτίσμα» – το νομοσχέδιο για την ταυτότητα κτηρίων σε αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και τα προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων, τα βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη.
Το ειδικό πρόστιμο κυμαίνεται εντός ψαλίδας 5% με 13,5% για τα ακίνητα εντός σχεδίου και εντός ψαλίδας 6% με 15% για τα εκτός σχεδίου, ανάλογα με τα τετραγωνικά αυθαιρεσίας, υπολογίζεται στη βάση της τιμής ζώνης της περιοχής, διευκρίνισε η υπουργός. Στην περίπτωση μη δήλωσης, το πρόστιμο ανέρχεται στο 30% επί της αντικειμενικής αξίας….*

Και συμπεραίνω την ουσία που το κράτος δεν κτυπά την ρίζα του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης. Η αυθαίρετη δόνηση ως Ελληνικό φαινόμενο είναι η σωσίβια λέμβος της Ελληνικής οικονομίας. Πηγή κρατικών εσόδων όπου χιλιάδες παρανόμων καλούνται υπό τον φόβο του γκρεμίσματος θα καλύψουν τεράστιο μέρος των κρατικών χρεών μέσω των προστίμων διατήρησης των αυθαιρέτων τους…

Συμφέρει το κράτος να έχει παράνομους κατασκευαστές, για να τους αφαιμάζει όποτε θέλει όσο θέλει….Οι καλύτεροι πελάτες για ένα κράτος που αντί να γκρεμίζει ως οφείλει συναλλάσσεται με τον παράνομούντα όπως κάνει η τσατσά την πόρνη.

Πως μεθοδεύεται αυτό;

Πάγια τακτική όλων των Ελληνικών κυβερνήσεως, μέσα από ένα συνονθύλευμα νομοθετημάτων, κανονισμών και εσκεμμένων κενών του Νόμου σε συνδυασμό με την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, κτηματολογίου και όλου αυτού του σαθρού δημιουργήματος που λέγεται οργανωμένο κράτος και κατάλληλου ελεγκτικού μηχανισμού καθιστούν απαγορευτική και αποτρεπτική κάθε προσπάθεια του Έλληνα να αποκτήσει ένα *νόμιμο* κεραμίδι για την οικογένειάς του. Αυτό φυσικά έχει αποτέλεσμα η απόκτηση μιας νόμιμης κατοικίας να καθίσταται τιτάνιος άθλος, διαδικασία ψυχοφθόρα και οικονομικά εξουθενωτική για τους *δουλοπάροικους* αυτού του κράτους…..

Ήρθε λοιπόν η Λαϊκή Σκέψη και είπε: *Άμα δεν κτίσεις και αν δεν παντρέψεις δεν ξέρεις τι θα πει ζωή*….. και το γνωστό τοις πάσοις : *μη μπλέξεις με μηχανικό, γιατρό και δικηγόρο…* ειδικότητες που σίγουρα θα περάσεις εφόσον κτίσεις….(το λέω εκ’ πείρας)!

Καταλήγοντας συμπεραίνω ότι:  Το μέγεθος για τη σαθρότητα ενός κράτους είναι ο αριθμός των αυθαιρέτων του………..(πηγή: Αντώνιος Περιπατητής)

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s