Ερώτηση για Γερμανικές αποζημιώσεις

Κοινοβουλευτικό Ερώτημα (23-2-10)

κ. Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, κρατούν στάση επιφυλακτική, ενίοτε και εχθρική, απέναντι στις όποιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, το θέμα της καταβολής των γερμανικών οφειλών στη χώρα μας παραμένει ανοικτό, από τη στιγμή που οι όποιες σχετικές προσπάθειες, κατά το παρελθόν, αποδείχθηκαν διστακτικές και ημιτελείς. Η σημερινή αξία του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, που μας κατακρατά η Γερμανία, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 10 δις ευρώ. Αν, μάλιστα, συνυπολογισθούν οι νόμιμες επανορθώσεις και οι πολεμικές αποζημιώσεις, από το Β – αλλά και από τον Α – Παγκόσμιο Πόλεμο, το ποσό αυτό αυξάνει κατά πολύ.
Δεδομένης της κρισιμότατης, δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, αλλά και πρόσφατων, δικών σας απαντήσεων σε σχετικές γραπτές ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ, αφήσατε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης των σχετικών αξιώσεων, χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσετε τις περαιτέρω ενέργειες της κυβέρνησής σας.

Ερωτάσθε:
Πώς και πότε συγκεκριμένα προτίθεστε να προβείτε σε μια αποφασιστικότερη διεκδίκηση αυτών των νόμιμα κατοχυρωμένων οφειλών;

Πηγή : Ερώτηση βουλευτή

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s