*Ο παπάς πρώτα βλογά τα γένια του* έτσι και με τους δικαστές….

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για δύο χρόνια την καταβολή των αναδρομικών, που τους έχουν επιδικαστεί με αποφάσεις του Μισθοδικείου ως δεδουλευμένα, εμφανίστηκαν δικαστές και εισαγγελείς της Αθήνας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκτάκτως σε ολομέλεια χτες το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με πρωτοβουλία των διοικήσεων και των τριών συνδικαλιστικών τους ενώσεων.

Τα μέλη των προεδρείων των δικαστικών ενώσεων ενημέρωσαν τους δικαστικούς λειτουργούς ότι έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως τόνισαν «με υπουργική απόφαση, την οποία πληροφορήθηκαν εντελώς τυχαία, ουσιαστικά καταργείται ο σχετικός νόμος του 2007 που τους αναγνώριζε αναδρομικά τα δεδουλευμένα.

Κι αυτό ενώ πριν από λίγες μέρες είχαν πάρει διαβεβαιώσεις από τον υπουργό ότι τα χρήματα θα δοθούν».

Με τον σχετικό νόμο, που ψηφίστηκε το 2007 επί υπουργίας Αλογοσκούφη, είχε συμφωνηθεί να τους καταβληθούν σε τέσσερις δόσεις, αναδρομικά, τα ποσά που τους αναγνωρίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις, όταν έγινε σύγκριση των αποδοχών του προέδρου του ΑΠ με τις αντίστοιχες της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων, διευθυντών υπουργείων κ.λ.π.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=14230946

Υ.Γ.: Υπέρογκες αυξήσεις που κυμαίνονται από 40 μέχρι 60% «επιδικάζει» το Μισθοδικείο στις αποδοχές όλων των δικαστικών λειτουργών, ενώ ανοίγει το δρόμο για την καταβολή αναδρομικών σε βάθος πενταετίας, τινάζοντας στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό!

Το Μισθοδικείο, γενναιόδωρο ως προς τις οικονομικές αξιώσεις των δικαστών, αποφάσισε με ψήφους 6-3, υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου, τη σημαντική αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, την ίδια ώρα που η ηγεσία του Αρείου Πάγου υποδεικνύει στη δικαιοσύνη να είναι φειδωλή στην αποδοχή αιτημάτων των εργαζομένων.

Προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση η ΓΣΕΕ, που αξιώνει ίση και ίδια αντιμετώπιση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αποδοχές των δικαστών και ειδικά των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των προέδρων των άλλων ανεξάρτητων αρχών, βάσει της συνταγματικής επιταγής αλλά και της νομολογίας του Μισθοδικείου. Σήμερα ο μισθός των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων ανέρχεται στα 5.455 ευρώ, ενώ του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών στα 10.271 ευρώ.

Προηγήθηκε και άλλη απόφαση του Μισθοδικείου, με την οποία αναγνωρίζονται μεγάλες αναδρομικές αυξήσεις στους συνταξιούχους δικαστές, και μάλιστα με επιτόκιο 10%.

Πηγή: (Πηγή Ελευθεροτυπία: http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49951868,33795836,280…)

Ευτυχώς που οι ανώτατοι άρχοντες του Δικαίου αντιλαμβάνονται το κρίσιμο οικονομικό κατάντημα της Χώρας…….και ενεργούν με αίσθημα ευθύνης

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s