Να επιζητούμε την ευτυχία….. ;

Δεν υπάρχει πλήρης ευτυχία στον κόσμο των αισθήσεων.

 Τι είναι η ευτυχία ; Καλή τύχη ευδαιμονία , μακαριότητα , καλό ριζικό . (Λεξικό Χάρη Σακελλαρίου) .

Κατά τη θρησκευτική άποψη :

 

*ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ* . (Χριστός , Μακαρισμοί) . Δηλαδή ευτυχισμένοι είναι οι ανόητοι αλλά οι καθαροί (αγνοί) στην καρδιά (ή αυτοί που δεν διαθέτουν πλούσιο Πνεύμα , αντίληψη ή ευφυΐα  αλλά από την άλλη είναι καλοκάγαθοι) . Μια άλλη ερμηνεία που δίδεται είναι ότι ευτυχισμένοι είναι αυτοί που δεν το παίζουνε εξυπνάκηδες (επιδειξίες γνώσεων) και γενικά δεν είναι αλαζόνες πολυμαθείς και είρωνες αλλά έχουν αγνή καρδιά. Γενικά αυτοί που γίνονται δεκτικοί της Θείας Χάρης.
 
 Κατά τη φιλοσοφική άποψη :
 
*Οι άνθρωποι δημιούργησαν νοητική εικόνα της τύχης (Ζώδια, αστρολογία) για να δικαιολογήσουν την δική τους ακρισία * . (Δημόκριτος από Άβδηρα) .
 
Υ.Γ.: Η ελπίδα κοστίζει για αυτό υπάρχουν φαύλοι που εκμεταλλεύονται τον πόθο των αφελών όπως ο αφέντης το σκλάβο . (Δείκτης) .
 
*Η τύχη είναι γενναιόδωρη αλλά αβέβαιη , ενώ η φύση είναι αυτάρκης. Γι΄ αυτό , με τις μικρότερες αλλά σίγουρες δυνάμεις της νικά τις μεγαλύτερες , που υπόσχεται  η ελπίδα * . (Δημόκριτος) .
 
*Οι ανόητοι μορφώνονται από τα κέρδη της τύχης (τυχερά παιχνίδια), όσοι όμως κατέχουν τα ζητήματα αυτά μορφώνονται από τα κέρδη της σοφίας* . (Δημόκριτος) .  
 
*Για όλους τους ανθρώπους το καλό και το αληθινό είναι το ίδιο. Το ευχάριστο είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο* . (Δημόκριτος) .
 
*Ευτυχισμένος είναι όποιος έχει περιουσία και νου , γιατί χρησιμοποιεί την περιουσία του σωστά στις περιστάσεις που πρέπει* . (Δημόκριτος) . 
 
*Η ευδαιμονία δεν κατοικεί στα κοπάδια ζώων ή, στο χρυσάφι. Κατοικία της Θείας τύχης είναι η ψυχή* . (Δημόκριτος) .
 
Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s