«Έχουμε μείνει πίσω στην προστασία του περιβάλλοντος»

questionmark

Την έκπληξή του για την πρόοδο που έχει επιδείξει η Δανία στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει μείνει πίσω» σε ό,τι αφορά στην εκμετάλλευση των πηγών καθαρής ενέργειας, όπως είναι η αιολική και επισήμανε την ανάγκη κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε να υπάρξουν βήματα προόδου και στη χώρα μας….

Σοφά λόγια από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αναρωτιέμαι.

Εμείς οι Έλληνες ακολουθούμε οικολογικό τρόπο ζωής και σκέψης;

Ακολουθούμε υγιεινό τρόπο που να μας πλησιάζει στην μητέρα φύση, δίχως να επιβαρύνουμε περιβάλλον και το εν’ γένει οικοσύστημα;

Είναι γεγονός πως η αλλαγή των πάντων εξαρτάται από την αλλαγή του ενός… του καθενός μας πάνω και πρώτα από όλα….

Συνεπώς αν αλλάξουμε όλοι τον τρόπο σκέψης και της ζωής μας, αλλάζουμε τα πάντα γύρω μας.

Εκεί σκέφτομαι:

Μήπως πρέπει σήμερα να μιλάμε περισσότερο για τον οίκο μας (τη γη μας), δηλαδή να γίνουμε οικο-λόγοι παρά να αναλωνόμαστε σε αλλότρια, όπως το τί αυτοκίνητο θα πάρουμε ή πόσα κιλά πρέπει να χάσουμε για να γίνουμε ποθητότεροι το καλοκαίρι ή τι θα ομάδα θα πρέπει να υποστηρίξουμε;

Μήπως πρέπει να συνδυάσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη με την στροφή των οικονομικών συμφερόντων σε έρευνα για ήπιες μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση, τις βιοκαλλιέργειες κ.α. προς όφελος όλων των κατοίκων της.

Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο εφόσον κυβερνήτες με βαθιά οικολογική συνείδηση ενωθούν, για να κυβερνήσουν τον πλανήτη γη……..και δράσουν υποχρεώνοντας τις πολυεθνικές ανά τον κόσμο σε στροφή της σκέψης τους.

Περί του Ανθρώπου καταναλωτή

Η πόλη των μικρών παιδιών

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s