Είμαστε στην περίοδο χάριτος; Υπάρχει δημοκρατία στην Ε. Ένωση;

 Είναι τυχεροί αυτοί που ζούνε σε ενδιαφέροντες καιρούς…. λέει μια Κινέζικη ρήση.

Σκαμπανέβασμα των χρηματιστηρίων προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια προ διετίας.(2010)

Έπειτα από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ για την προστασία του χρηματοοικονομικού συστήματος και κατ’ επέκταση του κατεστημένου, παρατηρείται άνθηση της χρηματιστηριακής αγοράς με πρωτοφανή κέρδη για το κεφάλαιο εκτός Ελλάδος.

Γιατί τώρα νιώθουν αυτοί που προκάλεσαν την ολίσθηση του Ελληνικού χρηματιστηρίου ασφαλείς;

Ασφαλείς από τι;

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο σταθμό του Alter το 2010 είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τη βαριά βιομηχανία (όπλων) των ΗΠΑ. Δεν ρέει χρήμα στις ΗΠΑ οπότε αν συνεχιστεί η ολίσθηση των χρηματιστηρίων πιθανότατα να υπάρξει ΚΡΑΧ με συνθήκες που ομοιάζουν με το ΚΡΑΧ που πέρασε η Αμερική τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Συνεπώς όπως και τότε θα δημιουργηθούν εστίες πολέμου, πιθανώς και ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Από τότε ξεκίνησε δειλά η Αραβική Άνοιξη ενώ πριν από αυτήν είχε προηγηθεί το Σουδάν η μόνη Αραβική χώρα που ανέτρεψε επιτυχώς δικτατορικά καθεστώτα το 1964 και το 1985. Έπειτα όπως θυμάστε εκδηλώθηκαν εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη, εξεγέρσεις στο Μπαχρέιν, τη Συρία και την Υεμένη. Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν επίσης στην Αλγερία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Μαρόκο και το Ομάν. Μικρότερες οργανωμένες διαμαρτυρίες έγιναν στο Τζιμπουτί, το Κουβέιτ, τον Λίβανο, τη Μαυριτανία, τη Σαουδική Αραβία, και το Σουδάν. Ενώ σήμερα είναι σε εξέλιξη η Συρία και επίκειται πόλεμος με το Ιράν. (Εξού και η επίσκεψη του γενικού γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συζητήσεις που δεν επικεντρώθηκαν σε αυτό που αποκαλούμε *έξυπνη άμυνα*, και έναν πιο έξυπνο τρόπος αμυντικών δαπανών!! Υ.Γ: ακουσον άκουσον, εδώ εμείς χανόμαστε και λιμοκτονούμε και οι έξυπνοι τρόποι για την άμυνα, μας λείπουν…)

Κοινό γνώρισμα των διαδηλώσεων ήταν η αντίσταση με καμπάνιες, απεργίες, πορείες, καθώς και η χρήση κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, για την οργάνωση, την επικοινωνία, και την ενημέρωση περί των προσπαθειών των κρατών για καταπίεση και λογοκρισία.

Το σύνθημα των διαδηλωτών στον Αραβικό κόσμο ήταν Ash-sha’ab yurid isqat an-nizam που σημαίνει ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς.

Για να θυμηθούμε τι είχε πει ο Ηράκλειτος για τους πολέμους και για τις επαναστάσεις;

*Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ότι η φιλονικία είναι δικαιοσύνη : όλα γεννιούνται και πηγάζουν αναγκαστικά από τη φιλονικία* . (Ηράκλειτος από Έφεσο ΑΠ 80) .

Και συνεχίζει ο αρχαίος σοφός:

*Ο πόλεμος είναι πατέρας και κυβερνήτης των πάντων . Αυτός άλλους τους αναδεικνύει Θεούς και άλλους ανθρώπους , άλλους τους κάνει δούλους και άλλους ελεύθερους* . (Ηράκλειτος ΑΠ 53) .

*Από τα ενάντια , αυτό που οδηγεί στη γένεση (δηλαδή στη δημιουργία) λέγεται πόλεμος και έρις (φιλονικία) και αυτό που οδηγεί στη μετατροπή σε φωτιά (στην εξέλιξη ή πρόοδος) λέγεται συμφωνία και ειρήνη* . (Ηράκλειτος) .

Για να δούμε και την άλλη άποψη των πολιτισμένων Δυτικών:

*Σκοπός του πολέμου , είναι η επιδίωξη της ειρήνης* . (Τζ. Φ. Φούλερ , ειδικός της στρατηγικής) . Η Νέα Στρατηγική των Ανθρώπων άνευ νου . (Η Νέστρα των Ανανού , των ανθρώπων των προληπτικών πολέμων) . Δηλαδή για να κάνεις το καλό , πρέπει να κάνεις κακό…..!!!

Φρικτή παράφραση του Αριστοτέλιου *Ο στόχος του πολέμου είναι η ειρήνη* . (Αριστοτέλης) . Δηλαδή ο αναπόφευκτος πόλεμος πρέπει να καταλήγει στην εδραίωση της ειρήνης .

Επίσης υπάρχει και η αρχαιοελληνική άποψη ότι η σκέψη κυβερνά παντού.

Άραγε οι ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα και που θα κρατήσουν εως το 2015 γιατί τόση είναι η περίοδος χάριτος που δίδουν οι κυβερνήσεις στους χρηματιστές και τις τράπεζες θα δρομολογήσει ασύλληπτες εξελίξεις με μεταβολές για όλη την ανθρωπότητα;

Ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει τα μελλούμενα με τις αφηγήσεις του;

Ο Άγιος Ιωάννης με την Αποκάλυψη έχει φανερώσει τις ανακατατάξεις και αναταράξεις που θα συμβούν;

Γιατί οι Κυβερνήτες τις Ε.Ε δεν άφησαν να συμβεί *ΤΟ ΚΑΚΟ* όπου θα ήταν η ανθρωποκεντρικότερη αναδιανομή πλούτου για *ΤΟ ΚΑΛΟ* που είναι η σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος δηλαδή των τραπεζιτών.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ αναδιανομή του πλούτου;και εξάλειψη των ανισοτήτων μέσα στην Ε.Ε. την ένωση της δημοκρατίας και τις αλληλεγγύης των λαών.

Γιατί οι κυβερνήτες της ΕΕ πνίγουν το δίκαιο με το άδικο και φιμώνουν την Δημοκρατία των χωρών τους με την δικτατορία των τραπεζιτών και των πολυεθνικών;

Επειδή το ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ, τι προέβλεψαν ή προγραμμάτισαν οι κυβερνώντες για μετά από τέσσερα (2) χρόνια από σήμερα;

Άραγε φθάνει η ώρα του ξεκαθαρίσματος της ανθρωπότητας και της προετοιμασίας για εξερεύνηση νέων γαιών;

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΚΑΛΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΚΟΥ

ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΑΓΚΗΣ από την πυξίδα των Ελλήνων

Advertisement

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s